Menu Sluiten

Bandenwissel

Zomer/winter- en all weather-banden

Om veilig en verantwoord te rijden is de keuze voor het juiste type band en een correcte bandenspanning van belang. Deze zorgen voor een goede wegligging, grip op de weg, rijcomfort, minder brandstofverbruik en slijtage. We onderscheiden diverse typen banden: zomerbanden, winterbanden en all weatherbanden.

  • Zomerbanden functioneren het beste bij temperaturen vanaf 7 graden: de samenstelling van het materiaal (rubber) is harder en minder gevoelig voor slijtage.

  • Winterbanden kenmerken zich door een zachtere samenstelling van het materiaal en een grover profiel. Bij temperaturen onder de 7 graden bent u met winterbanden verzekert van meer grip bij sneeuw en ijzel.

  • Als alternatief voor zomer/winterbanden kunt u kiezen voor all weatherbanden. Deze zijn geschikt om gedurende het hele jaar en onder alle weersomstandigheden te gebruiken. U bent echter niet verzekerd van dezelfde mate van grip van de zomer- en winterbanden.

Bij Autoservice Elbert krijgt u passend advies en kunt u diverse typen banden aanschaffen.

 

Bandenwissel en veilige voordelige bandenopslag

Wij verzorgen de bandenwissel in het voor- en najaar. U kunt uw set banden bij ons opslaan voor 22,50 euro per seizoen; uw velgen, incl. reinigen voor 30,- euro per seizoen.

Uw banden en velgen worden onder uitstekende condities opgeslagen, zijn verzekerd en als service reinigen wij de wielen voor u. 

In de meeste gevallen is de bandenwissel klaar terwijl u geniet van een kopje koffie of thee.

Neem contact met ons op

Graag verwelkomen we u in ons pand aan de Nijverheidsweg in Stolwijk met een kopje koffie of thee