Menu Sluiten

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. De meeste auto’s moeten jaarlijks worden gekeurd. Nieuwe auto’s die op benzine rijden moeten vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of lpg rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks. 

Auto’s ouder dan 30 jaar hoeven slechts om de 2 jaar te worden gekeurd, auto’s van voor 1960 zijn zelfs geheel vrijgesteld van de keuringsplicht. De afloopdatum van de keuringsperiode staat in het keuringsrapport.

RDW erkend bedrijf

De auto mag 2 maanden vóór de einddatum ter keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum verlengd. Wordt de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus 2 maanden langer. De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden.

Met ongeldige APK mag niet met het voertuig worden gereden. Zonder geldige APK volgt tegenwoordig automatisch een boete, we raden u ook om deze reden aan uw auto tijdig te laten keuren.

 

APK bij Autoservice Elbert

Bij Autoservice Elbert wordt de APK uitsluitend volgens de wettelijke richtlijnen uitgevoerd. We testen o.a. milieuaspecten (roetmeting/CO test), remwerking, verlichting en andere belangrijke zaken. Wij beschikken over professionele geijkte apparatuur in onze modern ingericht werkplaats.

Na de keuring wordt u geïnformeerd over de uitslag. Als er geen bijzonderheden zijn, wordt uw auto afgemeld bij de RDW en is de APK gereed. Als uit de keuring blijkt dat reparatie of vervanging van onderdelen noodzakelijk is, ontvangt u een gespecificeerde offerte met een prijsopgave. U kunt ons de opdracht geven de benodigde werkzaamheden uit te voeren. 

Bij het maken van een afspraak voor een APK kunt u aangeven of u de APK wilt combineren met een onderhoudsbeurt. Dit kan voordelig voor u zijn, bij een grote onderhoudsbeurt wordt uw auto gratis gekeurd.

Desgewenst kunt u gebruik maken van onze leenfiets of leenauto.

Neem contact met ons op

Graag verwelkomen we u in ons pand aan de Nijverheidsweg in Stolwijk met een kopje koffie of thee